sâmbătă, 23 octombrie 2010

soricelul fermecat

Soricelul fermecat
Era odata un imparat si o imparateasa care nu aveau copii. Multe rugaciuni si fapte bune au facut, doar ca sa primeasca un copil. Fiind oameni credinciosi, au fost ascultati de catre Dumnezeu si imparateasa a nascut un baiat de-ti era mai mare dragul sa te uiti la el.
Baiatul crestea si se facea din ce in ce mai voinic. Imparateasa si imparatul nu-si mai incapeau in piele de bucurie ca le-a fost dat un asemenea mostenitor de tron regal. Nici sfetnici sau dascali nu se plangeau de el.
Intr-o zi, Pangolin, caci asa il chema pe baiat, pleca la vanatoare impreuna cu argati sai si reusi sa vaneze un cerb si trei caprioare.
Cand ajunse acasa, Pangolin vru sa viziteze temnita castelului. Cand intra inauntru, vazu o multime de rau facatori. Acestia erau legati cu lanturi grele care se terminau cu cate o bila mare si grea facuta din otel, iar detinutii erau imbracati in haine cu dungi albe si negre.
La un moment dat, baiatul se intalni cu un soricel alb care ii spuse ca daca il elibereaza ii va da tot ce isi doreste. Pentru ca era bun la suflet, Pangolin il elibera pe soricel si ii ceru sa aiba o nevasta. Abia ceru ca dorinta i se si implini si simti o mana calda pe umarul sau. Se intoarse si vazu o fata cum nu mai era alta pe pamant.
Se facu o nunta ca in povesti, iar Pangolin si Amina, caci asa o chema pe fata, traira fericiti pana la adanci batraneti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu